Uusiutuvaa energiaa
Ilmakiertoiset pellettitakat
Vesikiertoiset pellettitakat
Pellettiliedet
Vesikiertoiset puutakat
Pellettipolttimet
Pellettikattilat
Pellettivarastot
Puukattilat
Aurinkolämpö
Aurinkosähkö
Aurinkoverkkosähkö
Akustot
Tuulienergia
Hakekattilat

Hakekattila Biotech

Täysautomaattiset hakekattilat Lambda-anturi -ohjauksella


Omakotitalot, kerrostalot, teollisuushallit, maatilat ym. lämpiävät sujuvasti luonnollisella ja uusiutuvalla energialla Biotechin täysautomaattisten hakekattiloiden avulla. Itävaltalaisilla Biotech-kattiloilla on erittäin korkea hyötysuhde, puhdas palaminen ja kompakti rakenne. Laaja tehoalue mahdollistaa lämmityskäytön koko vuodeksi, myös silloin kun tehontarve on pieni, kesäajo Biotech -hakekattilan kanssa ei ole ongelma.
Kattiloiden ominaisuudet:
- Automaattinen nuohous
- Automaattinen arinanpuhdistus
- Automaattinen sytytys
- 4-kertainen takapalonsuoja
- Portaaton automaattinen tehonsäätö
- Lambda-anturiohjaus
- Polttimessa mekaaninen tasoanturi
- Huippulaadukkaat komponentit

Luontoa kunnioittava ratkaisu ja rahoille vastinetta
Puulla lämmittäminen on luonnonystävällinen lämmitysmuoto joka antaa lisäarvoa koko seudulle. Hake tehdään pienemmästä jäännöspuusta joka haketetaan ja kuivatetaan. Biotech-hakekattilat polttavat 30-50 mm kokoista haketta.
Toiminta
Hake syötetään palotilaan stokeriruuvin avulla ja syöttöä valvoo hiillospetianturi. Arina puhdistuu automaattisesti porrasarina- toiminnon tai kipin avulla. Polttoaineen sekä ensio- ja toisioilman syöttöä optimoidaan kattilan ohjausyksikössä lambda-, hiillospeti- ja lämpötila-antureiden avulla. Järjestelmä toimii koko ajan optimaalisesti ja täysin automaattisesti. Polttoaine syttyy automaattisesti kuumalla ilmalla.
Kattilat on varustettu pystytuubilämmönvaihtimella joka puhdistuu automaattisesti. Tällä kattila polttaa polttoaineen optimaalisesti. Kattilalla käy korkealla hyötysuhteella koko ajan ja pienhiukkaspäästöt pysyvät erittäin pieninä. Automaattinen nuohous säästää polttoainetta ja nostaa kattilan hyötysuhdetta.

Toimintavarmuutta
Takapaloluukku pudotuskuilussa takaa että tuli pysyy sille tarkoitetussa paikassa. Luukku sulkeutuu automaattisesti sytytysvaiheessa, ylläpitotulen aikana, jos järjestelmässä on käyntihäiriö tai kun järjestelmä ajaa itsensä alas. Näillä toiminnoilla taataan kattilalaitoksen turvallisuus. Turvalämpötilarajoitimen ja stokerikanavan lämpötila-anturin mittauksilla valvotaan takapaloluukun toimintaa kun polttoainetta syötetään palotilaan. Integroitu savukaasupuhallin takaa oikean alipaineen palotilassa ja tasaisen savukaasuvirtauksen savupiippuun.
Samanaikaisesti erikoiskehitetty mikroprosessori valvoo ja ohjaa kattilan eri ajovaiheita. Mikroprosessoriohjaus on varustettu helppokäyttöisellä ohjauspanelilla ja näytöllä. Se takaa täysautomaattisen ajon ympäri vuoden. 3 päätoiminta-tapaa alavalikkoineen mahdollistavat suuren valikoiman erilaisia ohjaustapoja. Voit asettaa yksilöllisiä asetuksia puskurisäiliölle, lämminvesivaraajalle ja lämmityspiireille.
   
Täysautomaattiset Biotech hakekattilat kokoluokassa 50kW, 100kW ja 150/200kWMonipolttoainekattilat


TwinHeat -kattilat


TWINHEAT - Cpi 12

Monipolttoainekattila uudis- ja pientaloihin

Ammattimainen biopolttoainekattila suunniteltu polttamaan puupellettiä, viljaa, haketta, sekä muita markkinoilla olevia biopolttoaineita. Polttoainevarasto on 350 litraa ja varustettu sekoittajalla. Automaattinen täyttö lisätarvikkeena.
Käyttäjäystävällinen O2-ohjaus kaikilla olennaisilla toiminnoilla, sekä valmiit poltto-ohjelmat pelletille, viljalle ja hakkeelle.

Cpi 12 on korkealaatuinen ja hyvin viimeistelty. Polttoainesäiliön kääntää kädenkäänteessä jolloin pääsee helposti kaikkiin osiin käsiksi puhdistuksen ja huollon yhteydessä. Palotila on valmistettu 6 mm:n kattilateräksestä. Voimakas stokeriruuvi on halkaisijaltaan 90 mm. Kattilan teho moduloi 25% ja 100% välillä. Tehontarpeen olessa alle 25%, kattila menee ylläpidolle.

TWINHEAT Cpi 12 soveltuu erinomaisesti uusiin energiatehokkaisiin taloihin, pieniin asuintaloihin, halleihin, y.m. Yhdistä laitteisto esim. aurinkolämmitysjärjestelmän, sähkövastuksen tai muiden lämmönlähteiden kanssa.


Dansk Teknologisk Institut on testannut ja hyväksynyt Cpi 12 DS/EN303- 5 standardin mukaan polttoaineille: pelletti, vilja ja hake.


TWINHEAT - Combi M Monipolttoainekattila

Lämmitä esim. asuintaloja, maatilarakennuksia ja pienmpiä teollisuushalleja.

Vaativaan ja ammattikäyttöön tarkoitetullla Combi M-kattilajärjestelmällä poltat automaattisesti esim. haketta, pellettiä, viljaa ja manuaalisesti polttopuita. Käyttäjäystävällinen O2-ohjaus kaikilla tarvittavilla toiminnoilla sekä valmiit ohjelmat puupellettien, hakkeen ja viljan polttoon. Mahdollisuus omaan ohjelmaan.

TWINHEAT Combi-laitteisto on korkealaatuinen ja hyvin viimeistelty tuote. Kaikki pellit on jauhemaalattu ja kestävät sen takia kulumista hyvin. Palotila on tehty 6 mm:n erikoiskattilateräksestä. Vahvan stokeriruuvin halkaisija on 120 mm. Kattilan teho säätyy portaattomasti tehontapeen mukaan 25% ja 100% välillä. Kun tehontarve on alle 25% kattilan huipputehosta, poltin menee ylläpitotulelle.
TWINHEAT Combi M toimitetaan toimitetaan integroidulla polttoainesäiliöllä, jonka koko voi olla 300, 500, 700 tai 1400 litraa. Polttoainesäiliö on varustettu tehokkaalla sekoittajalla joka estää huonosti valuvien polttoaineiden kuten hakkeen ja purun holvaantumisen. Polttoainesäiliöitä voidaan toimittaa täyttöautomatiikalla jolloin järjestelmään voi liittää isompi siilo. Combi M on järjestelmä sille joka haluaa täysautomaattisen täytön mutta haluaa säilyttää mahdollisuuden täyttää polttoainesäiliötä käsin. Poltin ja polttoainesäiliö voidaan sijoittaa kattilan vasempaan kylkeen, oikeaan kylkeen tai takaosaan. Puuta voi polttaa kun stokeri on käytössä tai kun se on poissa käytöstä.

   TWINHEAT - Combi MCS
- Monipolttoainekattila

Lämmitä esim. asuintaloja, maatilarakennuksia ja pienmpiä teollisuushalleja.
MCS-laitteisto yhdistetään ulkoiseen siiloon siirtoruuvin avulla. Kattila ja poltin ovat samanlaiset kuin Combi M-laitteistoissa, mutta polttoainesäiliö on korvattu stokeriyksiköllä (automaattinen syöttölaite) johon on liitetty sulkusyötin. Ulkoinen syöttöruuvi tuo polttoaineen sulkusyöttimelle. Combi MCS on, tyyppihyväksyttyjen polttoaineiden lisäksi, valmistettu ja tarkoitettu polttamaan myös kevyitä biopolttoaineita kuten esim. purua ja haketta.
Laitteisto yhdistetään esim. TWINHEATin täysautomaattiseen siilojärjestelmään. Katso vaihtoehdot täällä alla.
Tasalaatuisia polttoaineita, kuten pellettiä ja viljaa, polttaessa käytetään usein rehusiiloa tai pellettisiiloa. Siilo pystytetään sisä- tai ulkotilaan. Polttoaine siirretään kattilalle suoralla tai joustavalla ruuvilla.
Holvaantumisominaisuuksia omaavia polttoaineita polttaessa, kuten esim. haketta ja purua, voidaan käyttää jousipurkainta tai hydraulista tankopurkainpohjaa. Näillä saadaan isompia siiloja.

Polttoaineet: pelletti, vilja, hake, kutteripuru, sahanpuru, polttopuu y.m.
Käyttäjäystävällinen O2-ohjaus lambda-anturin avulla.
Kattilamallit: MCS20, MCS40 ja MCS80
Tekniset tiedot kattiloille samat kuin Combi M:lle.


Tankopurkai
npohja sisäkäyttöön poikittais siirtoruuvilla.
TwinHeat -kattiloihin saatavana erikokoisia siirto- ja varastojärjestelmiä.
- Quatro ulkosiilot 2,5m3 - 10,7m3, Tankopurkain- ja jousipurkain pohjat sisäkäyttöön.
 

 
Ota yhteyttä ja pyydä tarjous

EtusivuTietoaTuotteetPalvelutOta yhteyttä