Uusiutuvaa energiaa
Ilmakiertoiset pellettitakat
Vesikiertoiset pellettitakat
Pellettiliedet
Vesikiertoiset puutakat
Pellettipolttimet
Pellettikattilat
Pellettivarastot
Puukattilat
Hakekattilat
Aurinkolämpö
Aurinkosähkö
Akustot
Tuulienergia
Aurinkoverkkosähkö

Verkkoinvertterillä tuotat suoraan aurinkopaneelisähkön 1- tai 3-vaihe sähköksi

Verkkoinvertteri (invertteri = konvertteri tai invertteri) pystyy muuttamaan aurinkopaneelien tuottaman jännitteen suoraan pistorasiaan, 230 V, 50 Hz, joten voit kytkeä aurinkopaneelien tuottaman tehon suoraan omaan sähkömittariisi. Kun aurinko paistaa, käytät omaa virtaa siten, että:
- Jos käytät enemmän kuin saat, ostat alijäämän sähköverkosta. Ostat pienemmän osuuden kuin muuten.
- Kun tuottoa on enemmän kuin kulutusta, käytät vain omaa sähköä. Kaikki ylimääräinen tuotto valuu yleiseen verkkoon, joko maksua vastaan, (joka tuskin kannattaa tässä mittakaavassa Suomessa) tai korvauksetta.
Mittaamalla ylijäämää (lisävaruste) voidaan ylimääräinen tuotto ohjata esim. varaajan vastukseen, lattialämmitykseen kosteisiin tiloihin yms.

Aurinkoverkkosähkö -Tarvitset luvan verkkoyhtiöltäsi

Ota yhteyttä sähköyhtiöösi ja kerro heille, että aiot kytkeä aurinkopaneelit verkkoon. Pyydä verkkoonliittymissopimusta. Sähköyhtiöillä pitäisi olla tätä varten täytettävä lomake, joka voi olla erilainen riippuen yhtiöstä. Muista, että verkkoon kytketty aurinkosähkö ja pienet tuuligeneraattorit ovat suhteellisen uusi ilmiö, ja ne saattavat olla vieraita sähköyhtiöille. Me voidaan auttaa sinua tarvittaessa.

Sähköyhtiö haluaa myös todistuksen verkkoinvertterien käyttämän teknologian soveltumisesta paikallisiin säädöksiin. SMA verkkoinvertterit jotka toimitaan kauttamme täyttävät kaikki Suomessa asetetut vaatimukset yli-ja alijännitteelle sekä yli-ja alitaajuuksille. Nämä vaatimukset eroavat useimmissa Euroopan maissa ja ovat arvoja, jotka voidaan asentaa jo tehtaalla laitteen elektroniikkaan. Täten, esimerkiksi Saksasta tai Englannista ostetut laitteet eivät välttämättä ole hyväksytty kytkettäväksi Suomen sähköverkkoon.
Suomalaiset verkko-operaattorit, lähinnä seuraavat energiaviraston ohjeita, joita <50 kVA tuotantolaitoksia varten on päivitetty viimeeksi 16.12.2011.
Linkki energiviraston ohjeisiin.

Sähkökatkojen varalle

Huomaa, että omalla tuotannolla (aurinkopaneelit ja verkkoin-vertteri) on suora yhteys verkkoon, kun verkko katkeaa pysähtyy myös oma syöttö verkkoon. Aurinkopaneeli-verkkoinvertteri tuotantokaan ei toimi sähkökatkosten aikana aivan kuten ei mikään muukaan suoraan verkkoon kytketty aurinko- tai tuulivoimala.Jos haluat suojautua sähkökatkoksilta, tarvitset akuston ja verkkoinvertterin, jotka tuottavat tarvittavan 230VAC, 50Hz (tai 380V 3-vaihe) sähkön sähkökatkosten ajan.
Tällainen backup -järjestelmä voi olla esim seuraavan kaavion mukainen (tai lisäksi tuuligeneraattori). Kaavion mukainen laitteisto voi edellyttää jonkinlaisia katkaisijoita ja muita lisälaitteita yleisen sähköverkon puolella. Kysy sähköyhtiöltäsi, tähänkin tarvitset luvan verkkoyhtiöltäsi.
Tällaisessa backup järjestelmässä verkkoinvertteri on yleensä tarpeeton.
Kaikkien myymien vaihtosuuntaajien invertterit tuottavat puhdasta siniaaltoa, joka vastaa nykyistä sähkönlaatua pistorasiasta kotona. Näitä voidaan käyttää kaiken tyyppisten sähkölaitteiden kytkemiseen.
 Kysy lisätietoja
EtusivuTietoaTuotteetPalvelutOta yhteyttä